Een lichtrijke toekomst voor ‘Technicum’ in Kortrijk


Het ‘Technicum’ is een nieuw gebouw op de campus ‘Techniek & Design’ van het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) in Kortrijk. Bij de realisatie van dit gebouw speelden functionele en inspirerende ruimtes een grote rol. Het was namelijk cruciaal dat leerlingen konden werken in een omgeving met voldoende licht en transparantie. Een grote glaspartij om zoveel mogelijk licht binnen te laten en een open gevoel te creëren, vormde dan ook de kern van de architecturale visie.

 De uitdaging

Op vraag van de klant werden de profielen voorzien in de vooraf opgegeven RAL-kleur. Het was vooral de plaatsing zelf die de grootste uitdaging vormde. De ruit had met een hoogte van 5 meter en een breedte 3 meter namelijk indrukwekkende afmetingen. Voor extra stevigheid en veiligheid werd daarom gewerkt met gelaagd veiligheidsglas. Daardoor woog de ruit in totaal maar liefst 750 kg. 

Het plaatsen van zo’n grote glaspartij vereist precisie, expertise en het juiste materiaal. Met ons ervaren team en de nodige voorbereiding wisten we dit project tot een goed einde te brengen. We werkten nauw samen met de andere betrokken partijen om ervoor te zorgen dat de installatie vlekkeloos verliep, zonder dat er concessies werden gedaan op het vlak van veiligheid en duurzaamheid.

Plaatsing glaspartij Technicum Kortrijk

Het resultaat

Op 13 maart 2024 konden we trots het resultaat van ons werk bewonderen: een prachtige, open ruimte die niet alleen de visie van de architect volledig respecteert, maar ook een aangename en lichte omgeving biedt voor de toekomstige gebruikers van het Technicum. Het nieuwe gebouw kan dit schooljaar opnieuw 600 leerlingen verwelkomen en hen klaarstomen voor een mooie toekomst.

Benieuwd wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Contacteer ons

Meest recente posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Wat is zonwerend glas? Ontdek de voordelen voor jouw woning
Douchewand met figuurglas
Spiegel in sportruimte
Energielening: goedkope tot zelfs renteloze lening voor energiebesparende maatregelen

Kunnen wij u helpen?

Heeft u een specifieke vraag? Of wenst u glaswerken op maat? Alles is mogelijk. Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.