Eerste hulp bij een gebroken of gebarsten ruit


Een gebroken of gebarsten ruit kan voor veel ongemak zorgen, of het nu gaat om een kleine barst of een grote breuk. Een glasbreuk komt vaak onverwacht en kan verschillende oorzaken hebben, zoals grote temperatuurverschillen (zon in combinatie met koude lucht) of een fysieke klap. In deze blog vertellen we meer over de stappen die je kan ondernemen om de situatie onder controle te krijgen en verdere schade te voorkomen.

1. Beoordeel de schade

Het is belangrijk om eerst te beoordelen hoe groot de schade is. Een kleine barst kan misschien wachten, maar een grote scheur of een volledig gebarsten ruit vereist je onmiddellijke aandacht.

  • Kleine barst: Vaak beperkt tot een visuele storing. Blijf voorzichtig en vermijd druk op het glas.
  • Grote scheur: Kan leiden tot een onveilige situatie. De ruit kan verder barsten, waardoor de kans op snijwonden toeneemt.

Volledig gebroken ruit: Biedt geen isolatie meer en is erg gevaarlijk voor verwondingen. Neem in dit geval meteen contact op.

Contacteer onze experten

2. Veiligheidsmaatregelen bij glasbreuk

Bij een ernstige breuk is het essentieel om meteen veiligheidsmaatregelen te nemen om uw woning wind- en waterdicht te houden en om te voorkomen dat iemand gewond raakt. 

  • Barst: Plaats een tijdelijke weerbestendige plaat of speciale veiligheidsfolie om verdere schade te voorkomen en snijwonden te vermijden. 
  • Breuk: Contacteer ons meteen en vraag advies.
Neem contact op

3. Glasbreuk herstel

Een gebroken raam vervangen is onbegonnen werk als je geen ervaring hebt. Daarom schakel je best meteen de hulp van een specialist in. Ons team staat klaar om je te helpen met deskundig advies en snelle service. Bel (03 353 78 90) of mail (glaswerken@vigoureux.be) ons meteen om de schade te laten beoordelen en een vrijblijvende offerte te ontvangen.

Vraag een offerte aan

4. Verzekering en dekking

In veel gevallen ben je verzekerd voor glasbreuk. Controleer dus zeker je polis en neem contact op met je verzekeraar om de schade te melden. Wij raden aan om altijd voldoende foto’s te nemen, zodat die kunnen worden opgenomen in je dossier. 

Glaswerken Vigoureux tot uw dienst

Een gebroken of gebarsten ruit is altijd vervelend, maar met de juiste stappen kan je de situatie snel onder controle krijgen. Glaswerken Vigoureux biedt de nodige expertise en snelle service om je te helpen bij glasbreuk. Of het nu gaat om een kleine barst of een grote scheur, onze vertrouwde gezichten staan voor je klaar zodat je weer zorgeloos van je glaswerk kan genieten.

Heb je vragen of zoek je direct hulp? Aarzel niet om ons te contacteren.

Contacteer ons

Meest recente posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Wat is zonwerend glas? Ontdek de voordelen voor jouw woning
Douchewand met figuurglas
Spiegel in sportruimte
Energielening: goedkope tot zelfs renteloze lening voor energiebesparende maatregelen

Kunnen wij u helpen?

Heeft u een specifieke vraag? Of wenst u glaswerken op maat? Alles is mogelijk. Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.